Nieuwsbericht

Teamleider Anneke brengt samen met haar collega’s de Leonardusbuurt in beweging

Twee jaar geleden werd ik gebeld door Volksbelang: ‘Anneke, kun jij ons komen helpen?’ Mijn eerste opdracht was de inrichting van Huiskamer ’t Huukske, gevolgd door fase 2 en 3 van de renovatie in de Leonardusbuurt. In mijn huidige functie als teamleder Wonen laat ik vooral mijn collega’s groeien. En dat is soms best spannend!

Bewoners overtuigen
Het liefst sta ik met mijn voeten in de klei. Ik vind het een uitdaging om de wensen en behoeften van bewoners in de wijk te achterhalen. In de Leonardusbuurt was dat best een uitdaging. In het verleden zijn er verschillende beloftes gedaan. Nu was het aan ons om opnieuw voor de mensen te gaan staan. Als dingen dan lukken, zoals het verkrijgen van een minimale 70% goedkeuring van bewoners in fase 3, dan ben ik oprecht trots.

Persoonlijke gesprekken met bewoners
In mijn vorige baan bij een grote woningcorporatie in Eindhoven hadden projecten vaak een langere aanlooptijd. Nu wilden we in hoog tempo onze beloftes aan huurders waarmaken. Aannemer Jansen Huybregts organiseerde een pop-up informatiemarkt om bewoners te informeren en mee te nemen. Dat leidde tot veel vragen. Daarop zijn we met een groep van Volksbelang collega’s en bewonerbegeleiders van Jansen Huybregts de wijk in getrokken. In persoonlijke 1-op-1 gesprekken konden we bewoners overtuigen van de renovatieplannen. Het ging nu echt gebeuren!

Ontmoetingsplek huiskamer ’t Hoekske
Als je sociaal beheer doet, is je werk niet altijd zichtbaar en meetbaar. Gelukkig is mijn werk voor Volksbelang dat wel. Voor de totstandkoming van huiskamer ’t Huukske moest ik de bewoners meekrijgen. Nu is het de centrale ontmoetingsplek in de wijk, waar buurtgenoten samenkomen. Ook de georganiseerde activiteiten dragen écht bij aan de buurt.’

Trots op het team
Waar ik ook trots op ben, zijn mijn collega’s. In het begin had het team wat ik leidde nog niet zoveel werkervaring. Zij hebben echt een tandje bijgezet om de renovatie mogelijk te maken en maatwerk te bieden aan bewoners die extra ondersteuning nodig hadden. Het was niet altijd gemakkelijk, maar door het vertrouwen van de huurders te winnen, konden we de juiste stappen zetten in het ritme van de bewoners. Waar nodig werkten we samen met partners zoals de LEV-groep. Samen hebben we een flinke prestatie geleverd.

Collega’s centraal
De afgelopen twee jaar heb ik bij Volksbelang veel kansen gekregen om mezelf te ontwikkelen in drie verschillende rollen. Wat de toekomst brengt weet ik nog niet. Ik vind het een cadeautje dat ik het vertrouwen heb gekregen om als teamleider in een kleine organisatie te werken. De charme ervan spreekt me aan. Voor mij staan mijn collega’s centraal in mijn werk. Ik wil dat zij zich prettig voelen op hun werk en in de wijk. Als iedereen in hun kracht staat, kunnen we samen een buurt in beweging brengen en veel bereiken!’

Anneke van Stratum
Teamleider Wonen