Nieuwsbericht

Terugblik op de renovatie: ‘Ik zou het zo weer doen!’

‘De buitenrenovatie zit er op! Hoe kijk ik er op terug? … Ik zou het zo weer doen! Echt waar. Maar wel als ik ook mag mopperen en alles. 😉 Ik vind het wel heel mooi geworden. Verder merk ik dat het een stuk warmer in huis is, doordat het beter geïsoleerd is nu. Het is wel even wennen hoe ik moet omgaan met de thermometer. Hij verwarmt wel beter, maar het voelt soms toch nog koud. Het is moeilijk uit te leggen, misschien is het een kwestie van wennen.

Mechanische ventilatie
De mechanische ventilatie hoor je echt niet. Dat valt me echt heel erg mee. Maar ook dit is weer iets nieuws in huis. Als ik bijvoorbeeld aan het koken ben, gaat de ventilatie wat hoger. Ik merk dan dat de binnendeuren wat zwaarder open gaan, alsof ze zichzelf dicht zuigen. Omdat de ventilatie de lucht dan beter afzuigt natuurlijk. Bijzonder hoe dat werkt! 

Schuurtje met groen dak
Buiten ziet het er ook echt mooi uit. Ik ben helemaal verliefd op mijn schuur, zoals we het nu buiten hebben opgeknapt. Mijn vriend en ik hebben het verder nog wat aangekleed met nieuwe plantenbakken enzo. Net alsof ik een nieuw tuintje heb. Het sedumdak vind ik ook kei leuk. Wel merk ik dat ik de dakgoten al moet schoonmaken. Er zitten hele kleine steentjes in het sedumdak die de vogels er uit pikken. Deze vallen daarna in de goten. Dit is natuurlijk alleen in het begin zo. Ik neem aan dat als de plantjes straks een beetje zijn gegroeid, dat het zo goed is.

Mensen over de vloer
Ik heb veel mensen in en rondom mijn huis gezien. Ze zijn allemaal heel aardig, ook degene die je maar half verstaat. Ze doen allemaal hun best. Ik maakte regelmatig een praatje met ze of vroeg ze dan wanneer ze weer langs kwamen. Vaak weten zij de planning het beste, dus daar kan je zeker van op aan. Ook kunnen ze je altijd uitleggen wat ze precies komen doen of hoe iets werkt. Als je daar vragen over hebt, of je twijfelt over of het allemaal wel goed gaat… gewoon vragen!

Planning
De planning in de app had ik af en toe wel moeite mee. Voor mijn gevoel klopte er soms niks van. Je bent niet altijd op de hoogte. Ik snap dat het ook heel moeilijk is, en dat het bijna niet te doen is om een planning bij te houden. Want die is voor elk huis anders. Er hoeft maar 1 ding uit te lopen en heel je planning moet aangepast worden. Dat is wel een van de redenen waarom ik zo vaak vragen stelde. Aan Jansen Huybregts, aan Volksbelang, of aan de werkmannen zelf. Maar ik snap het wel. Het loopt gewoon zoals het loopt. Ik probeer me daar niet druk om te maken, maar soms heb je zelf ook gewoon plannen en kan je niet altijd overal rekening mee houden. Ach, zolang iedereen zijn best doet, dan doe ik dat natuurlijk ook.

Uiteindelijk heeft de renovatie bij mij langer geduurd dan voorspeld. Maar als alles netjes wordt afgewerkt, vind ik het niet erg. Zoals ik al zei; ik zou de renovatie zo weer opnieuw doen! Ik ben er super blij mee.’

Wendy’s tips voor andere bewoners

  • Houd goed contact met de aannemer en de werklieden. Maak een praatje met ze! Dit gaat je echt helpen tijdens de renovatie. Als je een vraag hebt over planning, wanneer ze weer komen of als je wil weten hoe ze het gaan doen.
  • Houd zelf alles ook een beetje in de gaten, als dat kan. Ga er niet van uit dat alles altijd 100% goed gaat. Heb je twijfels? Ga het navragen bij Jansen Huybregts. Of vraag het aan de jongens zelf. Niet mee wachten. Voor mensen die werken is het natuurlijk lastiger, maar kijk af en toe als je thuis bent even naar waar ze aan werken. 

Tips voor ná de renovatie

  • Een praktische tip voor als je na de renovatie binnen de muren gaat schilderen: schilder niet over de kit heen (langs de kozijnen). Wij zijn erachter gekomen dat de verf niet hecht aan de kit. De verf bladdert hier af. Dus probeer er omheen te schilderen. Niet eroverheen.
  • Als je graag raamfolie op de ramen wil plakken, kies dan wel voor een speciale hr++ raamfolie bij de bouwmarkt. Dit is een soort textiel.
  • Als je een vliegengordijn wil, moet je even op internet zoeken naar ophangopties. Je mag namelijk niet in de kozijnen boren. Een plaksysteem werkt niet, dit heeft een andere bewoner al uitgeprobeerd. Dan kom je al gauw uit op een ophangsysteem aan het plafond. Misschien dat we dit gaan uitproberen.