Nieuwsbericht

Projectleider Vastgoed Emiel Lange is al helemaal ingeburgerd in de Leonardusbuurt

“Sinds november 2023 werk ik bij Volksbelang als Projectleider Vastgoed. Na de MTS Bouwkunde begon ik bij een adviesbureau. Mijn eerste opdracht was voor een woningbouwcoöperatie, waar ik huurwoningen bekeek om te bepalen wat er vervangen of gerenoveerd moest worden, zoals kozijnen, metselwerk en daken. Daarna werkte ik 9 jaar als wijkopzichter bij een woningcorporatie in Uden en 15 jaar als technisch projectleider bij een woningcoöperatie in Nijmegen. Tenslotte werkte ik in Schijndel nog 5 jaar als projectleider met renovatie- en verduurzamingsprojecten. Dit is dus echt mijn vakgebied.

Klein team met korte lijntjes
De liefde bracht me weer terug naar deze regio. Mijn vriendin woonde hier al en ik zocht een nieuwe uitdaging dichter bij huis. Die vond ik in Eindhoven bij een grote woningcoöperatie. Hoewel ik op mijn fiets naar het werk kon, was dit niet de juiste omgeving voor mij. Ik solliciteerde bij Volksbelang en nu werk ik weer in een klein team waar de lijntjes kort zijn. Op onze kamer zitten bijvoorbeeld ook de directrice en de managers. Als ik ergens tegen aanloop, vraag ik gewoon even snel hulp aan  een collega. We weten elkaar altijd te vinden er is een fijne samenwerking met de collega’s.

Eerste werkdag in Leonardusbuurt
Op mijn eerste werkdag bij Volksbelang liep ik samen met mijn collega Adil door de Leonardusbuurt. In heel veel straten was er achterstallig onderhoud. Met de aannemer van Jansen Huybregts bezocht ik enkele bewoners om samen de hele woning te bekijken. Sommige huurders waren niet zo blij met onze komst. Jarenlang was er niets aan hun woning gedaan. Er is zelfs sprake van slopen geweest. Bewoners in de wijk zijn vaak recht door zee. Dat is goed, want dan weet je wat je aan elkaar hebt.

Tevreden bewoners bij oplevering
Als ik nu door dezelfde straat loop als op mijn eerste dag, dan vind ik het heel mooi geworden, de wijk is flink opgeknapt. En niet alleen ik, de bewoners vinden dat ook. Laatst had ik een oplevering. Adil vroeg hoe het was gegaan. De mensen waren hartstikke tevreden over de bouwvakkers, de werkzaamheden en de samenwerking. En dat terwijl ze de renovatie aan het begin helemaal niet zagen zitten. Mensen weten ook vaak niet goed wat er gaat gebeuren, wie er over de vloer komt en wat ze kunnen verwachten. Ik vind het dan mooi dat ik hen aangenaam kan verrassen. Daar doe ik het voor!”