Leonardusbuurt verduurzamen

Hoe we het doen

Leonardusbuurt verduurzamen

Wij kijken per woning welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden. Dit bespreken we tijdens een huisbezoek persoonlijk met jou. Voor een groot deel bestaat deze renovatie uit onderhoud en verbeteringen aan de buitenkant van de woning. Na afloop van het huisbezoek ontvang je een informatiebrochure met alle informatie op een rij.

Wil jij ook werkzaamheden aan de binnenkant uit laten voeren? Dat kan! We gaan dan samen in gesprek over jouw woonwensen en of Volksbelang je hierbij kan helpen. Het kan zijn dat daar tijdelijk de huur voor wordt verhoogd. We houden rekening met de huurprijs van jouw huis, vergelijkbare woningen en jouw inkomen.

John Korsten

'Ik vind het fijn dat mijn woning niet gesloopt wordt'

John Korsten (66): ‘Mijn vrouw Anneke en ik zijn in 1981 in de Leonardusbuurt komen wonen. Eigenlijk alles wat we samen meemaakten, speelde zich in deze wijk af. We leerden elkaar namelijk kennen in de Ruiterstraat, kregen kinderen in een huis aan de Jan Stevensstraat én verhuisden later naar de Dokter Ledelstraat. We hebben er samen mooie jaren beleefd.

Nadat mijn vrouw Anneke overleed én mijn kinderen het huis uit waren, werd de woning me te groot en de herinneringen te pijnlijk. In 2011 wees Volksbelang mij op een klein huisje in de straat Bij de Populieren. Daar woon ik nog altijd, met heel veel plezier. Het is groot en goed genoeg voor mij alleen.

Ik vind het fijn dat mijn woning niet gesloopt wordt. Dat was oorspronkelijk namelijk wél het plan. Daarom heeft Volksbelang begin 2023 mijn badkamer en mijn toilet vernieuwd. De rest van mijn woning wordt later aangepakt. De precieze datum weet ik nog niet. Als echte ‘Hellemonder’ zit ik hier helemaal op mijn plek. Gelukkig hoef ik hier dus ook niet weg!’

Sociaal plan

Woningcorporaties en Huurdersorganisaties (HO’s) hebben samen een Sociaal Plan opgesteld. Dit is een officieel document waarin afspraken staan die te maken hebben met Renovatie en Groot onderhoud. Groot onderhoud noemen we ook wel (dringende) onderhoudswerkzaamheden. Uiteraard werkt Volksbelang ook volgens het Sociaal Plan. Wil je meer weten? Lees dan hier het Sociaal Plan.