Een betere Leonardusbuurt

Waarom
we het doen

Samen werken aan een betere buurt

Veel van onze bewoners wonen al hun hele leven in de Leonardusbuurt. In een betaalbare huurwoning in een levendige wijk. Om dat zo te houden, werken we samen aan een betere buurt.

Wij willen weten wat jij wil veranderen aan onze buurt. Dan kunnen we samen onze woningen van binnen en buiten mooier en prettiger maken. Zo zorgen we ervoor dat deze fijne buurt blijft bestaan. Én dat er voldoende betaalbare huurwoningen blijven.

Lucia Geerlings

Waarom zou je uit zo'n buurt nog weg willen?

Lucia Geerlings (48): ‘Ik woon al sinds mijn 20e in een huis aan de Dijksestraat. Het is mijn veilige haven, altijd al geweest. Ook mijn kinderen voelen zich thuis. Ze kennen de buurt op hun duimpje en voelen zich er goed. Een van mijn kinderen grapt weleens dat ‘ie nooit bij me weggaat.

In 2012 heeft Volksbelang de buitenkant van mijn woning aangepakt. De geïsoleerde muren, het nieuwe dak én de nieuwe kozijnen hebben voor minder stookkosten gezorgd. Vroeger voelde je op de eerste verdieping de wind als het hard waaide, daar kan ik mij nu niets meer bij voorstellen. 

Mijn man woont hier sinds 2017 ook. Wat we allebei zo fijn vinden aan de Leonardusbuurt? Mensen begroeten en helpen elkaar. Het is hier gewoon gezellig. Waarom zou je uit zo’n buurt nog weg willen?’