Nieuwsbericht

Een frisse gevel en nieuwe kozijnen

Afgelopen week is er veel gebeurd bij ons thuis! Vorige week is de gevel gestraald en deze week zijn de kozijnen vervangen. Ik vond best spannend. Zou er veel troep van de gevel afkomen bij het schoonspuiten? En hoe zien die nieuwe kozijnen eruit?

De overlast viel enorm mee. Die jongen die de gevel straalde was hartstikke aardig en werkte netjes. Ik hoefde alleen de deuren en ramen goed dicht te houden. Het stof van het stralen was minimaal in vergelijking met het uithakken van de voegen. Daarna spoten ze de gevel nog een keer af met water. Er kwam een beetje water binnen op mijn tegelvoer, maar dat dweilde ik zo op. Als je een houten vloer hebt, kun je beter wat handdoeken neerleggen. En de mannen die hier werkten, ruimden alles goed op. Kei goed! 

Ik ben helemaal verliefd op mijn nieuwe kozijnen. Het mooiste vind ik het raampje boven de voordeur. De mannen legden goed uit wat ze gingen doen. Ik zat ondertussen boven met mijn hondjes, die het best spannend vonden. Van Volksbelang mocht ik de rustwoning gebruiken, maar mijn beestjes zijn het liefst in hun vertrouwde omgeving. Mocht het teveel worden, dan kan ik altijd daarheen. Mijn huis wordt echt mooi!

De bouwvakkers werken hard en zijn heel vriendelijk. Ze doen hun werk goed en vegen zelfs de stoep schoon aan het einde van de dag. We spreken niet allemaal dezelfde taal, maar samen komen we er wel uit! Afgelopen week zijn de schoorstenen opgehoogd. Dat geeft al een erg mooi beeld. Alles is weer stevig en goed onderhouden. Volgende week beginnen ze met het stralen van de gevel. Ik ben benieuwd wat daar allemaal vanaf komt. Dat vind ik best spannend.

We gaan het zien. Zolang iedereen zijn werk goed blijft doen en het goed gaat met mijn diertjes, ben ik een blij mens. Ik heb er wat ongemak voor over, want ik krijg er een mooi huis voor terug!’