Woonconsulent Melanie Evers in de Leonardusbuurt

Nieuwsbericht

Samen met bewoners maakt woonconsulent Melanie de Leonarduswijk een fijne buurt!

‘Sinds anderhalf jaar werk ik als woonconsulent bij Volksbelang. Hiervoor werkte ik bij een andere woningcorporatie op de afdeling huurincasso en deed ik onderzoek naar leefbaarheid. Ik ontdekte daar dat ik dichter bij de bewoners wilde staan. Dat doe ik nu in de Leonardusbuurt.

In het hart van de wijk

Ons kantoor bevindt zich in het hart van de wijk. Huisbezoeken maak ik gewoon op de fiets. Als bewoners me op straat zien, spreken ze me aan en nodigen me uit om binnen te komen. Ze laten me zien wat ze nodig hebben en vervolgens kijk ik of Volksbelang hierbij kan helpen of bijdragen.

Voor bewoners door het vuur

Belangrijk is dat ik altijd eerlijk ben naar de bewoners. Soms hebben mensen vraagtekens bij een verandering en voel je de weerstand. Door open te zijn, ook over wat ze straks wel en niet kunnen verwachten, geef je bewoners een duidelijk beeld. Ik ben de koppeling tussen de buurt en de organisatie, de vertaler. Als het nodig is, dan ga ik voor bewoners op mijn strepen staan. En als je dan de waardering terugkrijgt van een blije bewoner, dan weet ik waarvoor ik het doe!

Samen plannen maken met bewoners

Plannen voor onze bewoners maken we dan ook niet alleen. Zo zit ik maandelijks om tafel met de bewonerscommissie en mag iedereen me altijd aanspreken in de wijk. We maken de plannen samen met onze huurders. Het zijn dan wel onze huizen, maar het is hun thuis!

Bewoners maken de buurt

Wat ik ook mooi vind aan de renovatie, is dat ik op veel bijzondere plekken kom. Soms kom je in een woning waar de tijd jarenlang heeft stilgestaan. Of een bewoner heeft de woning volledig eigen heeft gemaakt. Dankzij de renovatie kom ik bij mensen over de vloer die ik normaal gesproken niet hoor of zie. Nu kom ik wel met hen in contact en leer ik ze ook goed kennen. Dat vind ik geweldig, want samen maken zij de buurt. En ook onderling staan bewoners voor elkaar klaar. Zo doen we dat hier in de Leonardusbuurt: met z’n allen!

Melanie Evers

Woonconsulent