Nieuwsbericht

Bewonersconsulent Elina is dagelijks te vinden in de Leonardusbuurt

‘Als bewonersconsulent informeer en ondersteun ik de bewoners tijdens de renovatie in de Leonardusbuurt. Bijna iedere dag ben ik in de wijk aanwezig. Even kijken hoe het met onze bewoners gaat, een praatje maken en kijken waar we kunnen helpen. Dat was vroeger wel anders. Toen ik zo’n 6 jaar geleden begon bij Jansen Huybregts verstuurde ik vaak bewonersbrieven vanaf kantoor. Dat is gelukkig veranderd. Mensen vinden het fijner om persoonlijk contact te hebben. En ik ook!

Naar bewoners luisteren
Voor mensen die minder vaak thuis zijn, zoals fulltime werkenden, hebben we een bewoners app. Daarin staat alle informatie over de renovatie en de planning. Ook kun je een chatberichtje sturen. Die beantwoord ik, of ik maak een afspraak voor een huisbezoek. Mijn doel is om alle bewoners gehoord te laten voelen. Dat is belangrijk, want de huizen die wij renoveren, zijn hun thuis. Daar komt gevoel bij kijken.

Praktische vragen en oplossingen
De meest gestelde vragen zijn vaak praktisch van aard. Wanneer is mijn huis aan de beurt? Moet ik thuis zijn tijdens de werkzaamheden? Moet ik iets voorbereiden? Voor sommige mensen voelt een renovatie als een grote verandering. Ik help hen om het probleem kleiner te maken door met ze mee te denken. Als ze niet thuis zijn tijdens de renovatie, dan halen wij de sleutel op bij een buurman of kunnen ze de sleutel aan ons overdragen. Zo komen we samen altijd tot een oplossing.

Cadeautje van een bewoner
Om bewoners zo goed mogelijk te helpen, bieden we verschillende voorzieningen. Denk hierbij aan een rustwoning of logeerwoning waar mensen zich kunnen terugtrekken tijdens de bouwwerkzaamheden. Ook hebben we een opruimdag georganiseerd en kunnen we helpen bij het verwijderen van rolluiken. De bewoners waarderen onze ondersteuning. Zo is er een oudere bewoonster die iedereen die haar helpt een zelfgemaakte attentie geeft. Ik bezoek haar regelmatig voor een praatje. Vorig jaar kreeg ik van haar een kersthanger voor in mijn boom. Dat herinnert me waarom ik dit werk zo graag doe.

Bloemenmarkt in het voorjaar
Wanneer het project straks afgerond is, willen we ook iets teruggeven aan de bewoners. In april, als de bomen weer bladeren krijgen, willen we de wijk samen groener maken. Het zou geweldig zijn om iets als een bloemenmarkt te organiseren, zoals ik eerder voor een ander project heb gedaan. Elke bewoner mocht toen een plantje uitkiezen voor thuis. Zo’n initiatief zou ik graag weer opzetten voor de bewoners van de Leonardusbuurt. Om samen de buurt nog wat mooier te maken!’

 

Elina Schilders- Luijten
Bewonersconsulent

Jansen Huybregts Projecten BV